Anneke Konings (1970) begon haar muzikale carrière op 14-jarige leeftijd. Zij koos voor de bugel en speelde een jaar later mee in het fanfareorkest Soli Deo Gloria in haar geboortedorp Alblasserdam. Haar interesse voor muziek breidde zich uit en ging vervolgens musicologie studeren aan de Universiteit van Utrecht, met als specialisatie kunstbeleid en -management. Om ook praktisch onderricht te blijven volgen, koos zij in 1991 voor een studie aan het Hilversum´s conservatorium erbij. In 1995 studeerde Anneke af voor het praktijkdiploma harmonie- en fanfaredirectie, met de bijvakken piano en bugel. Ze kreeg o.a. les van Gert Buitenhuis, Gerrit Fokkema en Dick Teunissen. Daarna verruilde ze de bugel voor een hoorn en nam privéles van Ben v.d. Bosch en Eric Borninkhof. Intussen bouwde ze een eigen lespraktijk op, dirigeerde en speelde bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten, was enkele jaren muziekrecensent bij een regionaal dagblad en schreef diverse artikelen voor vakbladen.

Haar expertise is ook gebruikt bij het BINGO-project (Blaasmuziek In Nederland, Groei en Ontwikkeling), een project van een aantal jaren van de Stichting Kunstfactor, waarbij de Nederlandse Blaasmuziek vanaf 1800 tot 2000 in kaart is gebracht. Verder heeft ze zich jarenlang ingezet (en nog steeds) voor de jeugd en ledenwerving bij hafabra-orkesten en met succes! 

Momenteel is Anneke werkzaam als dirigent bij een viertal verenigingen: fanfare O.N.S uit Nieuwendijk, Harmonie St. Willibrordus uit Diessen, de Orthense Harmonie uit Den Bosch en het Boso Wind Orchestra (BWO) uit Beusichem. 

Naast het dirigeren heeft Anneke ook een eigen lespraktijk van ca. 15 koperleerlingen, begeleidt ze blazersklassen (voor jeugd en volwassenen), heeft zitting in diverse werk- en vakgroepen (waaronder veel schoolprojecten) en geeft ze muziekles op de P.C.B. De Regenboog in Nieuwendijk.

Al meerdere jaren is Anneke ook dirigent geweest bij de Jeugdmuziekdag Altena, een play-in voor jeugdige muzikanten uit de gemeente Altena.


Samen met haar man runt ze een muziekwinkeltje in muziekaccessoires en muziekcadeau-artikelen (www.dejufsmuziekwinkel.nl).

Lid van de Bond van Orkestdirigenten (www.bvodi.nl)
Lid van Het Nederlands Hoornistengenootschap


Links:

www.fanfare-ons.nl

www.orthenseharmonie.nl

www.excelsior-beusichem.nl

www.harmoniestwillibrordus.nl

www.dejufsmuziekwinkel.nl

 

 

 

 

 

Anneke Konings-Kros

Vijverstraat 23

4255 HE Nieuwendijk

+31 (0)183 405465

info@annekekoningskros.nl


Copyright © 2016. All Rights Reserved.